dimecres, 13 d’octubre del 2010

5è Vins&Blogs a la Finca Viladellops

LLISTA D'APUNTATS 

Starbase: Òscar,Cris i germana; Fem un mos: Sion i Miquel; Daniel Garcia Perís i Esposa; Climent Clerch; Albert Hatero; Manuel; Wine Pleasures; Vida quotidiada: David



El proper dia 20 de novembre a les 11.00 hores i fins les 13.00 hores  tindrà lloc el 5è Vins&Blogs de la Penedesfera a la Finca Viladellops. 

Els Vins&Blogs són trobades informals de blocaires, en aquest cas al Garraf, altres vegades han estat també al Penedès.
Aquestes trobades estan impulsades per  la Penedesfera, amb l'objectiu de fomentar la cultura de la gastronomía, el vi, la vinya i el cava, a la xarxa.
Aquesta trobada no només és oberta als blocaires del  Garraf, Alt i Baix Penedès, i l' Anoia , si no també d'altres comarques o persones interessades a compartir una bona estona.
En aquest cas, la blocaira del Portal de la Penedesfera organitzadora sóc jo (cuinetes-carme), així que si esteu interessats en assistir-hi i gaudir d'un tast dels vins de la Finca Viladellops, així com també un tast d'embotits d'un Mestre Xarcuter del Garraf, haureu de deixar una entrada al meu bloc.
L'aforament al Celler és limitat, (entre 15-20 pax) amb la qual cosa, anirà per ordre de rebuda.
Salut,


diumenge, 10 d’octubre del 2010

ARRÒS DE RAP AMB CEPS






Amb aquesta recepta participo al concurs gastronòmic organitzat per APICIUS 2010, patrocinat per San Ignacio, Taller de las tradiciones, La cocina de Plágaro, Servisem Gastronómico, Oh!Menaje y Cofradía del Cocido Vitoriano.
Tot seguit us deixo els enllaços i més cap al final els logos.


San Ignacio http://www.sanignacio.es/es/
El Taller de las Tradiciones
http://www.tradicion.es/
Oh!Menaje
http://menaje.oh-asis.com/
La cocina de Plágaro
http://lacocinadeplagaro.com/
Servisem Gastronomía http://www.servisem.es/
Cofradía del Cocido Vitoriano
http://cofradiadelcocidovitoriano.blogspot.com/
y a mi blog, como organizador del certamen http://la-cocina-paso-a-paso.blogspot.com/
  Fa dies que volia fer algun plat de peix i ceps, avui ha estat el dia; de la banda de dalt d’un rap, que en un principi ho havia reservat per a fer croquetes, he canviat el panorama i aquí teniu aquest arròs que ha quedat força bo i ha estat l’èxit del dinar d’avui.
Amb els talls de rap he fet uns quadradets, els he sofregit amb ceba, tomata i tot seguit he afegits els ceps, que prèviament els he tingut una mitja hora en remull. Una vegada he fet el sofregit, he rossejat l’arròs i tot seguit he afegit el fumet i també una mica del te del ceps.
La meva filla fins i tot, una vegada l’ha tingut al plat, per a fer una provatura, li ha ratllat formatge parmesà, com si d’un rissotto es tractés, pel meu gust sense el formatge millor, doncs no era el cas.
Que vagi de gust!!


VERSIÓN CASTELLANO:

Con esta receta participo en el concurso gastronómico organizado por APICIUS 2010, patrocinado por San Ignacio, Taller de las tradiciones, La cocina de Plágaro, Servisem Gastronómico, Oh! Menaje y Cofradía del Cocido Vitoriano.

Seguidamente os dejo los enlaces y, al final del post los logos de todos ellos.

San Ignacio http://www.sanignacio.es/es/
El Taller de las Tradiciones
http://www.tradicion.es/
Oh!Menaje
http://menaje.oh-asis.com/
La cocina de Plágaro
http://lacocinadeplagaro.com/
Servisem Gastronomía
http://www.servisem.es/
Cofradía del Cocido Vitoriano
http://cofradiadelcocidovitoriano.blogspot.com/
y a mi blog, como organizador del certamen http://la-cocina-paso-a-paso.blogspot.com/

Hace ya días que quería hacer algún plato de pescado con hongos y hoy ha sido el día apropiado.

De la parte de arriba del rape, tocando a la cabeza, en un principio me lo había reservado para hacer unas croquetas de rape, de repente he cambiado el panorama del que quería cocinar y aquí tenéis este arroz que ha quedado muy bueno y que ha sido un éxito de la comida de hoy.

Los trozos de rape, los he cortado a cuadrados, los he sofrito en aceite de oliva, posteriormente con cebolla, tomate y al final he añadido los hongos, que previamente los he tenido media hora en remojo.   Todo ello salpimentado, en su justa medida.
Una vez he tenido el sofrito hecho, he añadido el arroz, y he dado unas vueltas al arroz, con lo cual se ha sofrito todo junto.  A continuación he añadido caldo de pescado el té del remojo de los hongos, hasta que el arroz ha estado en su punto de cocción.

Mi hija, e incluso, una vez se lo he servido en el plato, por el hecho de hacer una probatura, le ha rallado queso parmesano, como para darle un toque de risotto., que no era el caso claro.
Buen provecho!!











diumenge, 3 d’octubre del 2010

FIDEUS A LA CASSOLA AMB BOTIFARRA I CEPS




Aquests fideus a la cassola són, un d’aquells 3 premis, del concurs Del mercat a la taula que va organitzar la Diputació de Barcelona, junt amb els Mercats del Centre i Mar de Vilanova i la Geltrú.
Els ceps, són de Castellterçol, de Conserves Coll, un bon amic d’en Manel, molts de vosaltres ho recordareu, ja que va ser una trobada inoblidable, difícil de superar.
Bé aquí us deixo la recepte.


4 botifarres picants
1 ceba gran, a poder ser de figueres
4 tomates vermelles
80-100 g de ceps
¼ k  fideus gros
Te de la infusió dels ceps
Trompetes de la mort (opcional)


Preparació:

En una cassola de ferro colat, també pot ser de terrissa posarem oli d’oliva, afegim les botifarres tallades a rodanxes gruixudes, per tal que s’enrosin , una vegada mig fregidetes, afegim la ceba, i quan aquesta ja estigui transparent, afegim la tomata, que es vagi fent poc a poc el sofregit.  Prèviament haurem escaldat almenys mig hora abans, els ceps, (el te el reservem per a la cocció del fideus), afegim els ceps al sofregit i que vagi fent poc a poc (salpebrem), una vegada, el sofregit té aspecte de melmelada, afegim el fideus i els rossegem, quan aquest agafen color afegim el te dels ceps, haurà de bullir uns 8 minuts, però uns minuts abans podem afegir un polsim de trompetes de la mort, si no hem calculat suficient te, podem afegir caldo de verdures, és un plat que es pot menjar amb suc, si agrada.
Bon profit!!