dijous, 7 de maig del 2009

Bunyols de l'Empordà


Aquest bunyols són igual de bons durant la Quaresma com per a qualsevol altre dia de l'any. Per un berenar acompanyats amb nata estan més que bons i, amb una copeta de Malvasia, encara més.
Bé aqui teniu la recepta, que fa anys que la faig i sempre em surten perfectes.

Ingredients:

350 g. Farina

50g. De margarina

20 g. De llevat (de pa)

60g. De sucre

05. dl. De llet

Ratlladura de llimona

3 ous

Una mica de sal

1 copa d’anís

2 cullerades d’anís mòlt

½ culleradeta de coriandre

Canyella en pols

Oli per fregir

Sucre per arrebossar

Anís per a perfumar

Es barreja la llet tèbia amb el llevat i 100 g. De farina, es remou i es forma una bola. Es deixa fermentar la massa tapada (drap o film) uns 30 minuts o més en un lloc temperat.

Amb la farina que ens ha quedat es forma un volcà, es posa al mig la margarina, els ous, la sal, el sucre, l’anís i el condiments, i removem primer amb una forquilla i després afegim la massa que ja tenim fermentada.

Treballem amb les mans fins obtenir una massa fina i tova. La colpegem contra el marbre.

Aquest darrer pas es pot fer de dues maneres:

Untem d’oli el marbre i amb les mans també untades, anem agafant porcions de pasta i formarem boletes i les deixem en una placa untada d’oli, ho reservarem en un lloc temperat per tal d’accelerar la fermentació, doncs la massa ha de doblar el seu volum. Una vegada hagi fet aquesta acció s’agafa la boleta es fa un forat al mig i s’hi posa a la fregidora. L’oli no ha ser massa calent, si no la pasta es crema, han de tenir un color fosc.

Es treuen de la fregidora i es perfumen amb anís i els arrebossem amb sucre.

L’altra forma, és que la massa fermenti tota (gibrell)en un lloc temperat i seguidament amb les mans untades fem boletes amb el forat al mig i fregim, també les perfumen amb anís i ensucrem. (més ràpid la segona).

Per a perfumar-los tinc una botelleta amb spray, i els hi poso per damunt en sortir calents , que els deixo sobre d'una reixeta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada