dimecres, 11 de març del 2009

Espigalls


Els espigalls, és una verdura autòctona del Garraf, pertany a la família de la col brotonera. És una verdura d'hivern, l'època quan es cull i es pot menjar, va des del mes d'octubre fins el mes de març pels voltans de St. Josep més o menys.

El que es menja a la primeria del mes d'octubre, s'anomenen brotons (brots-fulses) i més endavant ja són el espigalls quan surt la flor. Solament es troba al mercat de Vilanova, són els propis pagessos que la cultiven els que la comercialitzen al mercat i en algunes verduleries especialitzades, també a Sitges, Ribes, Cubelles i Comarca.

És una verdura que dóna molt de joc per a cuinar de qualsevulla manera. Sóla, amb oli d'oliva, és més que bona, passada per la paella amb all encara més i si és en botifarra ja veiem el cel. Això si, no a tothom agrada.

La botifarra solament la fan a la Cansaladeria de Cal Terès, ubicada al Mercat de Vilanova i la Geltrú, ells també fabriquen pizza de botifarra d'espigalls.

Aquesta botifarra que us explico, tallada gruixuda i feta a la planxa o brassa està, que s'ha de tastar, una delicia per els que ens agraden els espigalls


Que vagi de gust!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada